Dino-Zoo

Tegnap este hullafáradtan zuhant mindenki álomba. A hajnali érkezést követően 4 órát aludtunk, majd zombiként bejártunk a tópartot. Haza már nem jöttünk gyalog: apa lejött értünk kocsival.

A pihentető éjszaka után, ma reggel frissen ébredtünk, majd nyakunkba vettük a hegyeket, réteket, tehénlegelőket, és átautóztunk Franciaországba, ahol dínólesen voltunk. A szépen kiépített, de mégis vadregényesnek tűnő Dino-Zoo ösvényein megannyi őslényt láthattunk. Néha össze-összerezzentünk ordításaikat hallva, majd felpattantunk a hátukra, és dínóvonaton száguldoztunk néhány percig. A Húsvéti Nyuszival is összefutottunk a réten, akinek Milán nagy örömmel a nyakába ugrott, Máté kezet fogott vele, Kinga meg az egyik kísérőjének a lábai között keresett menedéket. Láttunk 4 dimenziós evolúciós filmet is… a negyedik dimenziót a szemünkbe fröccsenő vízpermet, a levegőben úszkáló szappanbuborékok, és a szél jelentette. Milán rettegve ült Évi ölében, Máté élvezettel figyelte az eseményeket, Kinga az ismétlődő szappanbuborék-esőre várt. Az időutazás után a játszótéren eszegettük meg ebédünket, majd haza indultunk.

A svájci határon a határőr meglepődve vette tudomásul, hogy a svájci rendszám ellenére franciául egyáltalán nem beszélünk, és enyhén neheztelve kérdezte meg, hogy tanuljuk-e már a nyelvet… igen, tanuljuk… de még csak 4 hónapja lakunk itt… válaszoltuk pironkodva.

Hazaérkezvén, miután a gyermekek totális lefárasztását tűztük ki célul, felballagtunk a hegyi játszóra, ahol rendkívül kellemes órát töltöttünk a még mindig simogatóan meleg napsütésben. Mire visszatértünk szerény hajlékunkba, apa már készen volt a palacsintával… a gyerekek kiéhezve vetették rá magukat… akárcsak mi.

Az esti lefekvésnél már nem volt komoly probléma, bár a hullafáradtság visszatért… mint minden rendes nap végén…

Mátét ma is nehéz volt rábírni a fürdésre, fogmosásra egyaránt… mindig csalódott “Na jó, most az egyszer!” volt a válasz. Végül csak sikerült az egész bagázst ágyba dugni… egy csak egy leány maradt talpon a vidéken… aki blogol… és az is kókadozik…

Dino-Zoo” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.