lakás projekt…

Na azt hiszem tényleg kicsit megőrülök… adott a probléma: egy lakás, amit jelenleg bérlünk, immár 1 éve, nem felel meg teljesen az életvitelünknek, és szeretnénk elköltözni. Feladtunk hirdetést (múlt szerdán reggel… azóta kb 60-80 ember jelentkezett, és legalább 30 látta a lakást, amiből legalább 15 azonnal költözne), hogy már érdeklődőkkel felszerelkezve mehessünk az ügynökséghez (akitől béreljük az adott kecót), hátha így gyorsan kiadják az utunkat, és költözhetünk. A válasz: 30 napos ügyintézés… miiiii? Jó, talán február 1-én költözhetnek, de legkésőbb február 15-én.

A másik oldal: ha vki lakást keres, és végre talál valamit, ami igazán tetszik, azonnal el kell döntenie, hogy tényleg akarja-e a kéglit kibérelni hosszútávra… na, kell? na, kell? na, kell? ha nem, kiadom másnak… döntsd el 1 héten belül, írjuk alá a szerződést, fizesd ki az első hónapot előre, tedd le a depositot (3 havi lakbér), nyiss hozzá bankszámlát, intézzük, hamar, hamar!

Hogy is van ez?
Bérelni akarsz, dönts azonnal, foglald le!
Költözni akarsz? Szólj 3 hónappal korábban!

Tehát ha találsz egy megfelelő kecót, foglald le, írdd alá a szerződést, és gyorsan ugorj vissza az időben 3 hónapot, hogy szólhass az ügynökségnek, hogy 3 hónap múlva költöznél???
Mi van akkor, ha nincs időgéped? Lenyeled a plusz költségeket? Végülis mindenkinek van a zsebében 4-5 ezer CHF just in case… Vagy szólsz az ügynökségnek valamikor, azon nyomban elkezdesz lakásra vadászni, és vagy sikerül, vagy nem… végülis az utcán is lehet élni…

Na most mondjátok, hogy Svejcben kolbászból van a kerítés is! ááááááááááááááááááááá

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.